Hannibal Saturday

Hur får man receptet för den bästa lördagen? Lätt. Man rör in lite Hannibal i smeten. Så jag gjorde bort lite skolarbete imorse och nu är jag hos Vendela, mitt uppe i att se underbara Hannibal avsnitt. Och bara för att vara lite extra festliga så var jag ju tvungen att bara en Hannibal kladdkaka*, ain't it pretty; 
*may contain traces of humans remains
 

FriYAY

Det är inte friday, det är friyay, för det är äntligen helg ♥ Idag har varit en allmänt seg dag i skolan med två långa hål. Vi passade på att ta en fika för att fira Fanny på ett utav hålen, vilket blev väldigt mysigt. Få saker slår en stor chailatte. Väl hemma har jag inte gjort mycket, försökt plugga lite filisofi och samhälls utan några vidare bra resultat. Men nu väntar grey's anatomy och how to get away with murder på mig, så det är bäst att jag går. 
Hoppas att alla fina läsare har det bra♥
En insta bild från förra veckan. 

Silver nails

För att avsluta denna månads nageldesign tog jag fram ett jättefint silverlack. För att inte vara allt för enkel la jag även till några prickar och sträck. Här är mitt resultat: 

♥Inspiration♥

Bildkälla: we♥it  

27/1 2015

Samhälls, psykologi, gymnasiearbete, chasing life + lunch, 8km promenad, psykologiarbete, snabbt samhälls-plugg, the Fosters, kvällspromenad med Ville, the originals och så avslutar vi dagen med lite tumblr och weit. Förutom att jag varit extremt trött idag så har jag haft en ganska bra tisdag! Korta skoldagar är ungefär alltid lika med lycka. 
Hoppas alla fina läsare haft en bra dag 

Annie you save me nails

Just when I'm finding it hard to breathe, you lift the weight inside of me. Oh baby I see the light that's burning bright, and we're the stars. Oh Annie, you save me from the world.
Annie you save me av Graffiti6 har i snart 5 år varit en av de bästa låtarna jag någonsin funnit. Ingen överdrift. På senare tiden har den förvandlats till en feel good låt som alltid spelas då jag behöver bli glad snabbt. Under mina 5 år med Graffiti6 har dom fått 0 nageldesign, jag var bara tvungen att ändra på det. Här är resultatet: 
För er som fattar nada med vad dom där nagrlarna betyder så hittar ni min inspiration nedan på 1:22, 0:45, 0:20, 0:01 och 2:40
Vad tycker du om Graffiti6?♪

Nya favoriter

I brist på annat så måste jag verkligen dela med mig av mina nya halsband. Ett statement necklace är något som för mig livar upp en hel outfit! Alla halsband på bilden kommer från gina tricot och kostade endast 15 krornor styck! Så jag fortsätter med mina fynd. ;) 
Gillar du stora halsband? 

Saturday

Jag började min lördag med en mysig sovmorgon, så behövig! Sen var det bara att gå upp och göra så mycket pluggande som möjligt, fokuserade på att komma igång med ett psykologiarbete. For sedan till ett födelsedagsfirande, följt av en tripp till Vendela för att se underbara Hannibal avsnitt.♥ Så om jag sammanfattar min lördag kan man säga att den var inte helt fel. 
Vad har du gjort idag?  

Veckans naglar

Jag glömde lägga upp mina naglar tidigare i veckan, så detta får vara ett dubbel-inlägg! Jag har hållit mig till enkla mönster eftersom jag varit lite tidsbegränsad. Men här är mina två designs från denna vecka: 
Vad tycker ni? :)

Fynd

Rean som pågår just nu är en dröm. Jag har med hjälp av presentkort och en massa bra deals blivit väldigt nöjd med mina senaste inköp! 
Böcker från Adlibris 140:- // 2 halsband från ur&penn 40:- 
2 klänningar från H&M 50kr styck
Tröja från H&M 50:- // Tröja från Gina Tricot 50:- 

7 positiva saker

Idéen till detta inlägg kommer från Evahs blogg. Hon utmanade alla att skriva 7 positiva saker som hänt de senaste två dagarna, endast i hopp om att sprida mer positivitet. Jag skickar vidare utmaningen till alla mina läsare!
Några små positiva saker som hänt de senaste 2 dagarna:  
1. Hittils går det faktiskt bra med mina mål för 2015. 
2. Mina betyg ligger ungefär vart jag vill ha dom just nu, så allt plugg under hösten var värt det!
3. Sovrutinerna har börjat bli liiite bättre. 
4. Chasing life är tillbaka. På riktigt, kan inte beskriva hur glad jag är över det :')
5. Responsen på bloggen har varit så gullig den senaste tiden!
6. Det har trillat in nya kläder hemma hos mig. Kläder = Lycka 
7. Jag gjorde nyss en god chai latte och supernatural väntar på mig, så dagen kommer avslutas på topp!

♡ Inspiration ♡

Veckans inspiration: Pugs
Bildkälla: we♥it  

Måndag 21:19

Sådär, då var skolan igång på riktigt. Idag var första dagen men nya schemat och det var minst sagt intressant. Vi har gentligen inte gjort något speciellt under dagen, bara gått igenom betygskriterier, men jag är helt slut i alla fall. Så jag har bäddat ner mig i sängen med en kopp te och Insurgent - måste ju friska upp minnet innan filmen kommer ut! 
Hoppas att alla bloggläsare haft en jättefin måndag 
Om man inte tar en selfie på en bra hårdag, räknas det då ens som en bra hårdag? ;))

Efterfrågade naglar - The mentalist & House

I slutet av september frågade Therese ifall jag skulle kunna göra naglar inspirerade av House och The Mentalist. Bättre sent än aldrig, right? Problemet för mig har ju självklart varit att jag följer inte dessa två serier, så att tolka dom blev inte det lättaste. Men jag googlade och hittade några bilder att utgå ifrån, här är mitt resultat: 
House H // Ett piller // Feel better // Hjärtfrekvens // Käpp
The mentalist logo // Red John // Read between the lies // ett försök till kaffekopp // FBI väst
Hata inte på mig ifall jag är helt ute och cyklar, haha. I tried my best. ;) 

Best picture

Inför oscarsgalan gillar jag att ha hunnit se så många filmer som möjligt. Varför? Det gör hela grejen lite roligare tycker jag och det är ju faktiskt riktigt bra filmer som blir nomierade! Först ut av filmerna jag vill se är best picture och jag har redan sett 4 av 8 filmer. Resten av helgen kommer alltså bli en enda lång filmhelg! :D
 
Jag har sett the grand budapest hotel, boyhood, the thoery of everything och selma. So far gillar jag the theory of everything mest, men jag har hört väldigt mycket bra om birdman! Har du sett några av dessa filmer och vad tycker du? 

Om och om igen

Några favoriter just nu: 

Dotticure

Till mina juldesign provade jag på att göra en dotticure, var riktigt kul! Så idag har jag provat en ny version fast med liknande koncept, här är mitt resultat: 

Leeeedig

Sådär, då har jag gått klart höstterminen, nästa vecka är det oficiellt vårtermin! Innan dess blir det långhelg från och med idag. Denna vecka bjöd på 2 skoldagar med 6 lektioner, 1 prov och några betygssamtal. Nästa vecka börjar alltså skolan på riktigt med nytt schema och troligen massa plugg. Tur att jag är någorlunda utvilad i alla fall! Sista terminen på gymnasiet - here I come! 
Hoppas att alla fina läsare har det bra ♥
Från i måndags då jag hade den största fluff-koftan någonsin. ;) 

♥Inspiration♥

Bildkälla: we♥it 

The Simpsons nails

Okej, det här är något som egentligen inte hänt på ett tag. Har suttit länge och debbaterat ifall jag skulle lägga upp detta eller inte. Jag målade som vanligt naglarna igår och jag valde att prova på The Simpsons. Det var troligen vatten över huvudet, för nöjd blev jag väl inte direkt. Men jag gör väl egentligen allt för att lära mig och lägger upp det här för att se hur jag utvecklas. Ett försök på the Simpsons: 
Maggie och Lisa blev helt okej tycker jag, men sen blev det mest bara fel till Homer, Marge och Bart. Huvudformen gick inte att få till för mig. Hehe
"Practise makes perfect"

Bananglass

Som ni kanske vet så äter jag inte sötsaker så som godis, glass eller snacks. Men jag känner fortfarande sötsug ibland och det finns ju faktiskt så många nyttigare versioner på sötsaker. Idag provade jag något som var väldigt gott och inte allt för dåligt att äta, så jag tänkte dela med mig av det. Bananglass. Så vad har jag i min glass? Endast banan (och liiite kanel). Använde mig av detta recept. Väääldigt komplicerat ;) Jag kombinerade glassen med hallon och kokos. Riktigt musmigt! 
Har du någonsin provat bananglass? 

Glee och big hero 6

Min lördag har spenderats tillsammans med Anna. Vi inledde med att se de två första avsnitten på sista säsongen glee. Blandade känslor, men jag ska försöka vara positiv inför denna säsong! Efter det gick vi över till att se big hero 6. Alltså oh lord..SÅ BRA. Jag gillar den verkligen! Har du sett big hero 6? Om inte rekomenderar den till er alla :D 
Vad har du gjort idag?  

Första veckan - klar

2 dagar och 3 lektioner senare sitter jag här och kan säga att min första skolvecka 2015 är klar. Den har varit riktigt intensiv, haha. Idag blev det prov i engelska och fortsatt filmtittande i svenska. Ikväll blir det att slänga på sig den finare tröjan och gå på fest, det förtjänar man väl efter en sådan vecka som jag haft.. ;) Jag hoppas att mina söta bloggläsare har en jättefin fredag 

First day back

Idag har varit den mest onödiga dagen någonsin. Ingen överdrift. Jag var i skolan från 9:50-11:20. Vi såg film. Och vi kommer inte hinna arbeta med filmen, så vi ser film för att fördriva tiden. Men men. Efter skolan blev det inget mindre än serier och te(duh), har nyss varit på kvällpromenad och nu väntar ett varmt bad. Mysigt värre. 
Jag hoppas att mina bloggläsare har en fin torsdag♥
Lite te för att vakna // Glad tjej påväg till skolan ;D 
Bruno Mars på tröjan gör allt bättre // Försökte ta en fin selfie i spegeln, gick inte, gav upp 
Drack päron&choklad te medan jag svarade på kommentarer // Musik i öronen = glad
En snöig kvällspromenad
Time for a bath! 

Golden leopard nails

En av mina favoritsaker att göra på naglarna är leopard. Det är lätt, snyggt och kan varieras så mycket. Här kommer den första varianten 2015: 

Tisdag 6/1 2015

Så, då är vi inne på de sista dagarna med frihet, tillbaka i skolan på tosdag. Idag har jag faktiskt gjort något annat än att bara mysa på, for och bowlade tillsammans med Hanna, Jenny, Linda och Tom. Till allas stora förvåning är jag inte helt urusel på det, haha, jag vann tro det eller ej. Efter bowling gick vi och tog en mysmiddag på pastabacken. Nu blir det lite Agents of S.H.I.E.L.D. och troligen samma gamla mys. Måste ju passa på innan skolan sabbar allt. 
Hoppas att alla har haft en jättefin dag! 
 Dagens look // Min mumsiga middag - lasagne

Social media nails

Årets första naglar, spännande! Jag bestämde mig för att göra något som jag funderat på väldigt länge - sociala medier. Har sett såå många göra versioner av detta. Jag valde ut mina 5 mest använda sociala medier och satte dom på mina naglar. Här är mitt resultat: 
@emeliehedqvists på insta, @emeliehedqvist på twitter, @3welie på weheartit, @emeliehedqvist på youtube och tumblr behåller jag för mig själv. ;)

Ultimat mysdag

Jag älskar jullov. För mig betyder jullov mys. Sovmorgon, bad, böcker, serier, shopping och massa te. Det är ungefär allt jag gjort under 2015 so far och det känns riktigt bra. Idag är inget undantag. Har tittat på gamla Hannibal avsnitt, tagit ett långt bad, börjat läsa the secret diary of Lizzie Bennet och konsumerat för mycket te. Nu väntar middag, en kvällspromenad och sen ska jag sätta mig ner och måla naglarna. Myyysdag♥
Vad har du gjort idag? ♥
 

Naglar 2014

Varje år reflekterar jag över alla mina gångna nageldesigns. 2014 bjöd på många utmaningar och mycket utveckling. Men jag tänker inte sitta här och reflektera helt själv. Låt oss minnas naglarna 2014 tillsammans! Jag har satt alla naglar i ordning för hur jag gillar dom, så väl jag kunde. Here we go: 
Musse // Hannibal // Divergent // The fault in our stars
Frozen // Once upon a time // Alice in Wonderland // Disney
The vampire diaries // (500) days of summer // Harry Potter // True blood
Paris // Green, black, white // Aztec // Outlined 
Ballet // The walking dead // 2 broke girls // Emoji
Black&White // Jul mönster // Monocromed lined // Dotticure
Aztec // Hannibal // Spider-man // Tribal
Hunger games // Revenge (första designen 2014) 
Jenna Marshall // Hogwarts houses // Tribal // Tribal Ombre
Watercolor flowers // Alla hjärtans dag // Påsk // Vår-ankare
Blue animal // Outlined // Aztec // Color blocking
Snö ombre // Tomte i skorsten // Fjäder & fåglar // Jultröja 
Tomte+Elfs // Ombre // Lucy Hale // Orange tribal
1D tattueringar // Glass // Romantiska rosor // Påfågel fjädrar
LK naglar // Ljusblå mix&match // Cracked // Pink, black & white
Simple black&white // Höst ränder // Ankare // Green + stipes
Tillbaka till skolan // Silver lined // Tusenskönor // Ränder 
Blåt glitter // Snögubbe // Zebra // Grönt, rött & vitt
Ananas // Candy cane swirl // Aztec // Tatueringar
Julklappar // Tomteluvor // Svarta linjer // Prickar
Julafton // Julmönster + tomte // Pumlor // Guld & röd ombre
Jul emoji // Leopard // Candy cane // Mörk vinternatt
Aztec // drybruched // Tribal // Salted watercolor
Mix&match // Leopard // Glitter // Leopard
Röd julgran // Grönt&Guld // Fruset glitter // Tanya Burr 
Karolina Kurkova // White&Yellow // Pink&Black 
2014 bjöd på 103 olika naglar. Jag är nöjd med dom flesta och det säger verkligen något. Om vi vill se tidigare år så finns det här: 2013 2012 2011
 

My old year

Mitt 2014 var jättefint! Jag ska ine ljuga, skolan fick mig att bli lite stressad och jag tappade några sömntimmar. Men jag är omringad av fina människor som gör vardagen lite ljusare. Som vanligt sammanfattar jag året med 4 bilder per månad, så här kommer ett extremt långt inlägg: 
Jullov=mys // Jullov=Läsa böcker // Jullov=Rea // Inte jullov=plugga 
Pluggaaaa // En sleepover hos mormor // Köpte Tanya Burr nagellack // Frozen på bio
Divergent med Fanny // Sportlov♥ // GOT maraton // Sooooool
 Färgade håret // the amazing spider-man 2 med Anna // That moment♥ // Påsklov
 Sprang 1mil // Dansuppvsining // Hannibal sabbade mitt liv // internationella hp dagen
Cirkus med syster // Shopping i huvudstaden med Louice // tfios med Anna // 1D med Louice
Pizza party // 18 år // LK med Jennifer // ny dator
Cykeltur med Jennifer // Hade alltid håret sådär // Skola ;( // Guardians of the galaxy med Jenny 
The savation med Louice & Vendela // Matmarknad // TVD mys hos Fanny // ny hårfärg
Snön kom, Ville var glad // Where we are med Louice&Jennifer // Halloween med Jennifer&Louice // Girlsnight
 En kafferast // En dag hos frisören // Mockingjay part 1 mitt i natten med Fanny och Anna // Food 
Mockingjay igen med Anna // Julfilmer hos Fanny // Julbak // Massa skola

My new year

Hejsan 2015, trevligt att träffas, please be nice to me. Jag är väldigt taggad inför detta år, eller ja, inför de kommande 6 månaderna. Jag ska till USA med familjen, jag ska till Samos med mina vänner och jag tar studenten!!!! Oh my god. Jag längtar så mycket! Också medveten om allt jag måste göra i skolan innan allt detta skoj.....gymnasiearbetet kan gå och döda sig själv tack. Nä, nu ska vi börja detta år positivt. :D 
Hejsan 2015, here we go!