Första dagen

Jag har börjar universitet. En mening som aldrig kommer sjunka in. Hade en lugn första dag med massa info och sånt bra. Vi åt mumsig kinesisk mat i gräset och fick sluta tidigare - helt perfekt! Träffade Anna, Vendela, Jennifer och Louice på espresso house på kvällen och satt där i några timmar. En bra första dag!

Myskväll

Sista kvällen innan skolan börjar - det betyder mys och ännu mera mys! Captain America, bad och rotfrukchips ♡

The Wrath of the Lamb

Jag kan ha slutat fungera som människa, haha. Känner att det var inte okej att avsluta min favoritserie på sättet dom avslutade det. Just nope. Nu får man väl bara fortsätta hoppas på att ett annat network vill adoptera serien eller att det blir en film (som det talades om). Tills dess - se sista avsnittet om och om igen. ;)

Last day

Idag var min sista dag på jobbet. Kan inte fatta att det gått så snabbt! Kommer sakna mina små tanter, men jag kan fortfarande bli inringd på helger/eftermiddagar om dom är kort om folk - så vi får väl se när vi ses nästa gång. ;) Nu ska jag fira min ledighet med att se Hannibal, igen. 

♥ inspiration ♥

Bildkälla: we♥it  

Veckans naglar

Har blivit väldigt dålig på att lägga upp varsitt inlägg till mina nageldesigns, ska försöka ändra på det när skolan kickar igång! Hur som helst har det som vanligt blivit 2 designs denna vecka! Här är mina resultat: 

Lite ledigt

Älskar verkligen när man får lite ledigt mitt i veckan. Har just jobbat 7-12 och så är jag ledig imorgon - så najs! Jag har inga speciella planer, tänkte mest försöka ta det lungt. Lär fortsätta läsa pride and prejudice som jag just påbörjat. Kanske också ska ta tag i att sortera en massa foton som jag har framkallat, haha. 

Fear and love

Efter en allmänt tråkig dag på jobbet var det skönt att få komma hem och bara se filmer och serier. Jag och Vendela såg första avsnittet av fear the walkign dead, för att vara en pilot var det riktigt bra ändå! Senare på kvällen kom Louice förbi och vi såg Love, Rosie. Filmen hade ju inget med boken att göra, men jag gillade den ändå. Lär hinna se den många fler gånger, haha.  

13:00-21:15

Idag blev en trög start på dagen, haha. Lyckades inte sova så bra och sen skulle jag befinna mig på jobbet från 13 till natt-rapporten. Det är tur att man håller igång hela tiden på jobbet, annars skulle det nog inte gått så bra. Sista timmen på jobbet, när alla brukare sover och jag är själv kvar, tog jag mig en kopp kaffe och insåg att vi har en riktigt fin utsikt, haha. Mycket mer spännande har inte hänt mig idag ;)

2015-08-23

Nyss hemkommen från en utekväll med Anna. Det har börjat bli riktigt kallt på kvällnarna, inte hållbart att cykla i bara klänning nå mer. Inledde min dag i solen i stugan innan jag for på jobbet. Shit vad varmt vi har det där, haha. For sen hem och fixade mig lite snabbt innan jag mötte Anna och nu sitter jag här. Imorn, eller ja idag, väntar jobb - inte så speciellt supertaggad, men pengarna kommer sitta fint sen. 

Veckans naglar

Denna vecka bjöd på 2 nageldesign. En hade temat plamer + annans medan den andra hade Hannibal tema. Det är endast ett avsnitt kvar av den serien.. klart att jag ska fixa naglarna då. Och förebereda mig på nästa vecka. Här är mina resultat hur som helst:

Stugan

Det fina sommarvädret håller i sig, varför kunde inte hela sommaren vara så här? Idag har jag en ledig dag, så jag är kvar ute i stugan! Har legat vid stranden större delen utav dagen med min bok och bara njutit. Det är så härligt, hade behövt fler såna här dagar! ♡

En sommardag

Inledde min dag med jobb, dock bara en kort dag vilket var väldigt skönt då det är så fint väder! När jag kom hem gjorde jag mig en fruktsallad bestående av melon, hallon och vindruvor sen la jag mig i gräset och bara myste på. På eftermiddagen åkte vi ut till stugan. Läste lite på bryggan när vi kom ut, som är typ det mysigaste någonsin. Var ut och la nät med morbror och sen tittade jag när syskonen åkte vattenskidor i solnedgången. En riktigt fin sommardag ♡ 

18/8 2015

Sommaren är tydligen här nu. Det var på tiden! Inledde min dag med 7 timmar jobb, vilket var helt okej. Kom hem och tog det lugnt eftersom jag fortfarande är lite sjuk. Sen kom Jennifer hit och vi gick in till stan. Satt på espresso house ett tag innan vi gick hem till mig igen och tittade på idol. Väldigt mysig dag 

Bästa filmerna från barndomen (som man kanske fortfarande ser)

Har ni också såna där filmer som står i nån hylla/låda från barndomen? Jag har flera, för filmer var livet, haha. Ibland kan jag inte låta bli att kika in i dessa lådor, bildligt talat, för de flesta är vhs och dom kommer jag inte långt med. Har denna sommar spenderat allt för mycket tid med att vara nostalgisk med aningen äldre filmer. Har kommit fram till att jag sett dessa 6 stycken så många gånger att jag kan dom in och ut. Fortfarande lika bra. 
Sinbad // Atlantis // Anastsia
Lemony Snicet’s A Series of Unfortunate Events // Narina // The Thief Lord
Vill ni gissa hur taggad jag är på en Series of Unfortunate Events tv-serie?! Ska beställa hem böckerna också tror jag, kan inte motstå ♡ Måste också beställa narnia samt the thief lord.. Hej då pengar. 

The woman in black: angel of death

"You fight bad dreams with good thoughts" blir mitt mantra ikväll. Jag och Vendela har just haft en movie night då vi såg the woman in black. Jag har sett den förr, men vissa scener.. nej bara nej. Gillar nog ändå den första lite mer, den känns också generellt mer läskig. Fortfarande en bra film dock. Vad tycker du om the woman in black? 

My new books

Ojdå.. Ja, för ett tag sedan kom jag hem med 18 böcker. Vissa kanske påstår att jag har ett problem, jag kanske håller med. Men alltså, böcker, hur kan man motstå dom? 
Dessa har jag velat ha sååå länge. Sense and Sensibility, Pride and Prejudice, Mansfield Park, Emma, Northanger Abbey och Persuasion. Så jag tänker nu starta min egna Jane Austen book club. Någon som känner Hugh Dancy? 
Beautiful ruins av Jess Walter. Jag läste sammanfattningen om boken, den lät bra, den hade fin framsida, jag beställde den. 
In the Heart of the Sea av Nathaniel Philbrick. Förutom den mycket fina framsidan så lät det som en väldigt bra bok, hade dessutom bra kritik från läsare - so why not buy it? 
TheLight Between Oceans av M.L Stedman. Egentligen var det än en gång framsidan som vann mig över, men har också hört bra saker om denna författare. 
Where Rainbows End av Cecelia Ahern. Denna bok var ett litet misstag. Jag gillade Love, Rosie som Ahern skrev så jag tänkte köpa en till bok av henne. Visar sig att where rainbowns end var orginaltiteln på boken..ooops. 
Travelling to Infinity av Jane Hawking. Ja, jag blev besatt av the theory of everything. Så ja, jag köpte boken. 
Me Before You av Jojo Moyes. Denna författare kan jag inte sluta läsa bra saker om, var bara tvungen att beställa en av hennes böcker. 
Me and Earl and the Dying Girl av Jesse Andrews. Blev tipsad denna bok eftersom jag gillade tfios, så ska bli spännande att läsa. 
Red Queen av Victoria Aveyard. Once again, vet inte mycket om denna bok, förutom att den lät bra. 
Min första comic-book! Gillade verkligen filmen Kingsman, så var tvungen att köpa deras comic också. 
Fallna Änglars Stad av Cassandra Clare. Det är få böcker jag läser på svenska, men TMI serien är en av dessa. Så jag passade på att beställa den senaste boken som blivit översatt. 
Den sista prövningen av Kami Garcia och Margaret Stohl. Ytterligare en bokserie som jag läser på svenska är Beautiful Creatures. 
Sist men verkligen INTE minst är Complete Plays av William Shakespeare. I 9an gjorde vi arbeten om Shakespeare vilket fick mig att hata honom lite, nu är jag väldigt intresserad av att läsa detta.

Veckans naglar

Det är inte alltid som jag är nöjd med mina naglar, men denna vecka har varit annorlunda måste jag säga. Riktigt nöjd med båda två designs! Ena fick sjö-tema medan den andra mest fokuserade på snygg färg och vågor. Kändes som somriga designs och jag vet inte, lite småstolt över att det ser ganska stilrent ut. Här är mina resultat: 

Spa-day

Jag mår fortfarande inte riktigt helt bra, hostar på och halsen gör ont. Så jag tänkte att en spa-dag har väl aldrig skadat någon. Gjort mig själv en chai latte, fixat ett bad med babbomb från lush och tagit fram en bok. Så nu lägger jag mig i badet tills jag måste åka till jobbet. Hoppas alla har en fin dag 

Baka baka liten kaka

Ibland får jag mina ryck och börjar baka lite random. Igår kväll/inatt var ett sådant tillfälle. Saknade vissa ingredienser för att göra vad jag ville, men lyckades få ihop 2 kreationer. En citronpaj och tekakor. Citronpaj betyder numera Samos för mig, men jag fick inte min att smaka exakt som den jag åt på Samos. Fast god var den ändå. ;)

Game over, charles

Well, det där var ju en besvikelse. Jag har för länge sedan slutat tycka om pll, ser det för att jag vill ha mina svar (som jag tydligen aldrig kommer få) och för att jag inte kan sluta shipa Haleb och Ezria. Men ljuga ska jag inte, jag var lite taggad på idag, att få se A. Så ja.. som någon som sett serien sedan 2010 är jag besviken. Alla plot holes är nog värst. Nu är det väl bara att tagga 5 years forward i januari 2016. ;)

Universitet

Saker börjar gå för snabbt framåt här. Känns som om jag inte ens haft sommarlov och snart börjar jag universitet. När hände det liksom? Måste sätta mig ner nån dag och gå igenom allt som jag måste fixa innan skolstarten. För mycket att göra, för lite tid. 

Tillbaka

Jag är tillbaka på jobbet efter mina 2 lediga dagar. Känns helt okej! Jag har fått vila ut mig, och nu har jag bara 1 vecka kvar på mitt schema innan 2 veckors ledighet. God bless everything. Börjar dock känna mig lite förkyld, så jag ska ta och koka te samt mysa framför en film. Väckarklockan står på 5:45, så hoppas jag mår bättre tills dess! 

Fantastic 4

 
Helt ärligt, jag fattar inte varför alla hatar denna film såå otroligt mycket. Jag tyckte verkligen inte den var så hemsk. Folk tycker den är sämre än de orginella. Jag tycker den är likvärdig. Jag gillar den. Kanske inte kommer se den så många fler gånger, men jag är glad att jag och Jennifer gick och såg den på bio. Har du sett fantastic 4? 

Another night out

Ledig! Underbart! Hela helgen är bara min och jag älskar det. Idag mötte jag upp Anna och Louice på espresso house för en mysig fika-stund. Ikväll väntar ytterligare en utgång, kompnjonerna denna gång är Hanna, Anna och Louice. Hoppas på en fin kväll 

Dancing under the stars

Jag har idag jobbat 17 dagar i sträck, 18 arbetspass, så nu jäklar ska vi fira 2 dagars ledighet med utgång, haha. Jag, Hanna och Jenny befinner oss på båten och har skoj. Får se vart kvällen tar oss, men en sak är säker - inget jobb imorn så i säng behöver man inte vara anytime soon. 🎉

Ant-man

 
Jag må ha jobbat delad tur idag och varit vaken sedan 5:45, men bio klarar man alltid av. Ikväll ska jag och Jenny äntligen se Ant-man. Vet inte vad jag ska förvänta mig utav denna film, så det kan väl typ bara bli bra? Hoppas det i alla fall. Har du sett ant-man? 

En samling naglar

Jag har helt missat att lägga upp bilder på mina naglar, så här kommer de senaste: 

Favoriter på youtube

Vincent Cyr                                                                      Will Darbyshire
 
Jack Howard                                                                 Joe Sugg 
Jack Douglass                                                                Jim Chapman
 
AsapSCIENCE                                                              Charlie McDonnell
Connor Franta                                                               Shane Dawson

A summer night in

När vädret suger där ute så kan man alltid ha sommar inomhus. Ikväll tittar jag på en av mina absoluta favoritfilmer, Narnia, och äter melon. Hur mysigt som helst! 

A girls night

Jag, Anna, Annelie, Vendela, Jennifer och Fanny samlades hemma hos Louice för en mysig liten stund ikväll. Det var länge sedan vi alla sågs, så det var allt på tiden. Vi satt och pratade i några timmar och det var en trevlig avkoppling efter jobbet. Nu börjar det dock bli sovdags, ska upp innan 6 imorgon. Wiho...
Kom även hem med söta och väldoftande presenter, too cute 

July favorites

Rapunzel mugg // Cody Simpson // The Whispers // Pink macaroon ljus // apotekets aloe vera // mums mums te // framkallade bilder // Love, Rosie