Fatta eld för andra gången

Idag var jag på bio och såg catching fire för andra gången. Filmen är för bra för att bara se en gång på bio och jag hade en gratisbiljett so why not. Den här gången hade jag verkligen tid att leta efter dom små detaljerna som jag missat första gången. Kommer dock aldrig att komma över det faktum att jag missade Francis röst i filmen när jag såg den första gången, haha. 
Har nån av mina läsare också sett catching fire två gånger?

2013-11-29

Inget gör mig så glad som när jag kommer hem från skolan en fredag och inser att jag har två helt fria dagar. Sen inser jag självklart att det är prov och arbeten som måste göras och då blir jag mindre glad. Men jag ska försöka att ha en sån mysig helg som möjligt, det är ju trots allt första advent och bio som gäller. 
Hoppas att alla mina fina läsare har det bra
Och så vill jag ta och säga att jag älskar min nya blomsterkrans från bikbok, den lär användas flitigt. :)

Demi Lovato nails

Jag älskar allt med Demi Lovato - hennes stil, hennes personlighet, hennes musik, hennes serier och hennes superfina naglar! Tidigare under veckan la hon upp en bild på en väldigt fin och enkel design som fångade mina ögon och jag var helt enkelt tvungen att göra en egen version av den. 
Resultatet: 
Se Demi's naglar här

♥Inspiration♥

Veckans inspiration: Jultröjor 
Bildkälla: We♥It 

If you're talking about pop music, where do you go? There's only One Direction

199 dagar kvar till Where We Are, 1D Day var underbart - jag tittade live på allt, midnight memories är typ det bästa jag någonsin hört och livet är bra. 
Nån annan som fangirlat väldigt mycket hela helgen och även inledde denna vecka precis likadant? 
 

Beauty and the beast nails

Jag älskar verkligen disney filmer och en av mina favoriter har alltid varit skönheten och odjuret. När jag såg en söt design hos polishaddict kunde jag inte motstå att också göra en. 
Resultatet: 
Tumme: Chip // Pekfingret: Odjuret // Långfingret: Gaston // Ringfingret: Belle // Lillfingret:Chip 

Dear Santa

..please bring me everything on my wishlist. :) 
Julen närmar sig sakta men säkert. 30 dagar kvar till den 24/12 och jag känner mig ganska taggad! Har planer på att snart påbörja jul-shoppingen vilket ska bli hur mysigt som helst. 
Min blogg ska förvandlas från en catching fire-blogg till en charmig jul-blogg om allt går som planerat. 
Någon av mina läsare som också längtar till julen? 

White room

När jag for ner till huvudstaden i början av november passade mamma och pappa på att måla om mitt rum som en överraskning eftersom att jag babblat på om det allt för länge. Ni kan tänka er vilka tankar som flög genom huvudet mitt då jag öppnar dörren till mitt rum och det inte ser hur så här.
Hur som helst så älskar jag hur mycket större rummet känns nu! 
Eftersom att det har hunnit gå nästan 1 månad sedan jag tog dessa bilder så har jag hunnit flytta runt och lägga till lite grejer, men väggarna är fortfarande vita och fina. 

5 hunger games outifts

Måndag - The Hunger Games t-shirt från Hot Topic, kjol från H&M, strumpbyxor från Gina Tricot 
Tisdag - Catching Fire t-shirt från SF bokhandeln
Onsdag - Mockingjay t-shirt från SF bokhandeln, jeans från BikBok, mössa från Gina Tricot
Torsdag - The hunger games t-shirt från SF bokhandeln, byxor från Gina Tricot
Fredag - The hunger games t-shirt från Hot Topic, jeans från BikBok, armband från SF 

♡ Inspiration ♡

Veckans inspiration: Jennifer Lawrence♥♥♥♥
Bildkälla: We♥It  Seriöst, människan är för fin!

Catching fire

(små spoilers finns här)
Jag grät, jag skrattade, jag fick rysningar, mitt hjärta brast - åh så fin film. 
Självklart fanns det saker som jag saknade. Vart var Plutarch's klocka? Vad hände med poäng systemet? Vart försvann Haymitch år inne på arenan? Varför kunde dom inte få de vackra lila bältet? Varför och igen varför fick inte Bonnie, Twill och Darius vara med?!
Men sen kom tillfällena som gjorde att jag glömde dom detaljer som blev fel. Mags, Finnick, Johannas hiss-scen, sunset orange, mockingjay klänningen, Cinna, tributes som håller hand, Rue's familj, distrikt 11, arenan, dimman, blodregnet, SLUTET.
Jag gillar catching fire mycket mer än första filmen och om du någonsin tvekar på att gå och se den på bio - GÅ OCH SE DEN NU. Jag har vunnit en biljett så jag tänker gå och se den igen, hehe, kan det bli söndag snart eller? 

The Hunger Games Night

Okej, japp, detta händer faktiskt. Just nu sitter jag förmodligen full av förväntningar i en biosalong och väntar på att första hunger games filmen ska börja och sen sluta så att jag äntligen kan få se catching fire! Jag har väntat på den här filmen sedan mars 2012 och det var allt på tiden att den kom ut nu alltså. 
 
"Katniss Everdeen and Peeta Mellark become targets of the Capitol after their victory in the 74th Hunger Games sparks a rebellion in the Districts of Panem." - IMDb
Helt klart min favorit-trailer. Så fin och så episk. 

Catching Fire nails

IMORGON ÄR DET HUNGER GAMES NIGHT!
Åh som jag har längtat efter detta. Och om ni känner mig rätt så kunde ni nog lista ut att det skulle dyka upp en sån här design inför premiären av catching fire. Här är resultatet av gårdagens nagelpyssel:
Mags, Finnick, Katniss, Peeta, Johanna
Gloss, Cashmere, Beetee, Wiress, Enobaria 

12 days of hunger games nails - done ✓

Jag är ganska nöjd med resultatet måste jag säga. Sitter inte här och säger att allt blev superduper, men jag har några godbitar där, haha. Gillar verkligen distrikt 6, 8 & 10. Har ni någon favorit? Kanske någon som ni kommer göra på era egna naglar? 
Till veckan går jag tillbaka till gamla vanliga nagelrutinerna, en eller två designs per vecka. Men hey, hunger games temat är inte över än! ;)
Fun thg fact of the day - enligt the hunger games explorer skulle jag kommit från distrikt 5 om jag bott i Panem. 
Fun thg fact of the day nummer 2 - mitt favoritdistrikt är 4, där bor 3 av mina favoritkaraktärer - Annie, Finnick & Mags

12 days of hunger games nails - District 12

Sista designen nu och jag måste säga att det känns lite skönt. Att måla sina naglar varje dag är nog inget jag kommer göra om, visst det har varit kul - men jag hinner inte riktigt uppskatta vad jag gjort. Så nu ska jag hålla mig till en eller två designs per vecka! 
Till distrikt 12 designen fick jag använda mig mycket av mina härliga dotting tools, vilket uppskattas. Här är den sista 12 days of hunger games nails designen: 
Distrikt 12 - Kol 
Kända deltagare - Haymitch Abernathy, Peeta Mellark, Katniss Everdeen 

12 days of hunger games nails - District 11

Näst sista designen nu. Och det är ett av mina favoritdistrikt, distrikt 11. Designen är verkligen inte komplicerad. Hitta ett gullig ljusrosa lack och måla på det, sen är du klar. 
Måste säga att jag hittills typ förstått tolkningarna av varje distrikt som Covergirl lagt upp, men inte denna. Om nån vet varför det ska vara ljusrosa här, please do tell. 
Distrikt 11 - Jordbruk 
Kända deltagare . Rue, Thresh, Chaff, Seeder

Re-reading catching fire

Med ynka 5 dagar kvar till the hunger games night, som jag självfallet ska gå på, så har jag nu börjat läsa om fatta eld. Det var ett tag sedan sist så jag har hunnit glömma en hel del! Man kommer ju ihåg de stora sakerna, men jag vill komma ihåg allt inför filmen. Även fast jag troligen kommer bli lite extra sur när dom tar bort nå då, som Bonnie och Twill - unforgivable. 
Nåväl, nu ska jag gå och mysa med min bok och en stor kopp te. Hoppas att alla har det bra

12 days of hunger games nails - District 10

Det börjar gå mot slutet nu, redan distrikt 10. Enligt mig skulle denna design även funka som en Ravenswood design, då i deras trailer faller det svarta fjädrar. That's right - fjädrar. Första gången som jag målar det och fy så kul det var! Det här är helt klart något jag kommer prova på igen. Tänk att jag varit lite rädd för denna teknik, trodde att jag inte skulle klara av det, men jag hade i alla fall lite fel - eller vad säger ni? 
Distrikt 10 - Boskap 
Kända deltagare - Inga kända deltagare, men Dalton kommer från distrikt 10. 
 

12 days of hunger games nails - District 9

Till designen för distrikt 9 fick jag gå tillbaka till den första designen jag gjorde iår - flätor. Jag älskar denna teknik av nagelmålning, tycker det blir fint och det är väldigt lätt att göra. 
Distrikt 9 - korn/säd 
Kända deltagare - i 74e och 75e hungerspelen dog deltagarna under blodbadet dag 1, det har aldrig nämnts något om personer från distrikt 9 i böckerna. 

Det luktar jul

Gick förbi the body shop idag och jag kunde inte låta bli att köpa någon juldofter. Ååh, dom luktar så himla underbart. Jag fick med mig en vanilj hand lotion och en tranbärs parfym - dom lär vara slut långt innan jul, hehe. 
Var nära på att köpa hem en pepparkaka body butter också, men jag insåg att jag har för mycket sånt och bör inte lagra på med allt för mycket. 
125 kr för parfymen och 150 kr för hand lotionen :)

12 days of hunger games nails - District 8

Glada nyheter - jag tror att jag äntligen lyckats bemästra konsten med color blending. Well, glada nyheter för mig i alla fall. Det är ju inte en speciellt svår teknik, men det har alltid blivit fel för mig - tills nu. 
Distrikt 8 - Textiler 
Kända deltagare - Cecelia, Woof

12 days of hunger games nails - District 7

Till den här designen använde jag IsaDoras suger nails nagellack and I love it! Det blev riktigt fint. Enda negativa grejen är att jag inte ritkigt kollade hur färgen såg ut innan jag använde den, todde den var mer brun än lila. Aja, här har vi designen till distrikt 7:
Distrikt 7 - Vikre 
Kända deltagare: Johanna Mason, Blight

12 days of hunger games nails - District 6

Jag trodde att distrikt 5 skulle vara min favoritdesign, men jag måste säga att distrikt 6 kommer väldigt nära. För att göra den här designen använde jag mig av tunn nagel tejp, köpt här. Färgerna blev så fina tillsammans och jag önskar att jag skulle ha den här designen i mer än 1 dag. 
Distrikt 6 - Transport 
Kända deltagare - Titus, de två "morphlings"

12 days of hunger games nails - District 5

Jag är ganska säker på att den här nageldesignen är min favorit! Den är så glad och härlig, och ett fint bonuspoäng är att den var väldigt kul att göra. 
Om man är nybörjare funkar nageltejp super till en sån här design. Om man känner att man inte orkar göra designen på varje nagel så skulle man kunna ha den endast på ringfingret och sedan ha enfärgat på resten - skulle nog vara superfint! 
Distrikt 5 - El
Kända deltagare - Foxface

Shopping från Stockholm

Man kan ju inte låta bli att shoppa i Stockholm, här är ett förvånandsvärt kort inlägg med mina inköp: 
Superfin catching fire t-shirt, från Sf-bokhandeln, 219kr // Catching fire kalender, från Sf-bokhandeln, 99kr
Sci Fi tidning, från Sf-bokhandlen, 59kr // Stad av aska, Sf-bokhandeln, 149kr
Ringar, från H&M, 50kr // Nagellack, från Cubus, 60kr
Klänning från top shop, 150kr // Linne från hollister, 109kr
T-shirt, från cubus, 79kr // Linne, från carlings, 149kr
Tröja, från H&M, 99kr // Klänning, från H&M, 199kr
Tröja, från gina tricot, 149kr // Kjol, från gina tricot, 99kr
Body lotion, från sephora, 85kr // Body scrub, från sephora, 80kr
Bruno Mars tröja, från konsterten, 500kr // Harry Potter linne, från gamla stan, 199kr

12 days of hunger games nails - District 4

Distrikt 4 - mitt favoritdistrikt. När jag gjorde den här desigen använde jag mig av en teknik jag aldrig provat på förut, så jag är säker på att resultatet kunnat bli bättre! Det är som en water marble design fast utan hela vatten grejen. Jag tycker att det ser ganska bra ut. 
Distrikt 4 - Fiske 
Kända deltagare - Finnick Odair, Mags, Annie Cresta

12 days of hunger games nails - District 3

Dag 3, vilket betyder distrikt 3. 
Covergirls version av denna design har en massa snygga dekorationer, men jag valde att bara göra det en nagel då jag endast har designen en dag. Fast det hade ju varit hur snyggt som helst att ha så här på alla naglar! 
Distrikt 3 - Teknologi 
Kända deltagare: Wiress, Beetee

Stockholm 2013

Fredag den 1/11 for jag och Jenny ner till Stockholm, kom hem i måndags. 
Hur som helst, vi hade det bra där nere - vi hann bränna pengar på stan, dricka mumsig chai latte på espresso house, shoppa lite mer, virra på tunnelbanor, se Bruno Mars live och spendera ytterligare lite mer pengar. Höjdpunkten var självfallet Bruno konserten, åh så underbar den människan är♥ Och för att vara ärlig så spenderade jag inte allt för mycket pengar.. tror jag. Ett shopping inlägg kommer upp snart! Nåväl, en bra helg i huvudstaden, nu kan vi glo på några bilder därifrån:
Dags att börja längta till nästa Stockholms tripp - kan det bli juni snart eller? 

12 days of hunger games nails - District 2

Jag kommer arbeta mig igenom distrikten i nummerordning, så idag tolkar jag distrikt 2.

För att åstadkomma Covergirls version behöver du ett svart, ett silver och ett silverglittrigt nagellack. Med dessa kan du skapa en slarvig ombre effekt. 

Distrikt 2 - Murvärk 

Kända deltagare: Cato, Clove, Brutus, Enobaria, Lyme

12 days of hunger games nails - District 1

Idag är det endast 14 dagar kvar till the hunger games night! Nedräkningen börjar gå mot sitt slut. 
Jag tänkte att det kunde vara kul att nu göra 12 hunger games designs innan premiären och kanske ytterligare en till premiären om jag känner för det.
Covergirl har släppt hunger games smink och nagellack så till mina 12 designs kommer jag att inspireras av det och av alla distrikt. 
Distrikt 1 är ganska lätt att göra enligt Covergirl - ta det snyggaste röda lacket du äger(gärna med lite glimmer, hinthint, i) och kör på det! 
Distrikt 1 - Lyxprodukter
Kända deltagare: Glimmer, Marvel, Gloss, Cashmere

Home sweet home

Jag är hemma igen, Stockholm var riktigt härligt. Planerar att skriva nått inlägg om det under veckan, så håll utkik efter det. Det känns bra att sitta i mitt egna rum igen, nytt och ljust rum dessutom - visar det nån gång i framtiden, hehe. 
Nä nu ska jag gå och packa upp det sista, sedan blir det sängen, jag är väääligt trött!
Instagram bilder från huvudstaden. 

One Direction - Story of My Life

Jag tror inte att jag någonsin sett en finare musikvideo än denna. Kunde inte låta bli att fälla en liten tår, för den var helt ärligt bara för gullig och fin! 
Love it, love it, love it! 
 

Before I die - done ✓

 Alla bilkder är länkade.

Hello november

November är här och jag är glad. Jag åkte till huvudstaden idag, så nu sitter jag i Stockholm med Jenny och tittar på idol. Vi har det bra. Hoppas att mina söta bloggläsare har en bra dag<3Rue är den som pryder min kalender denna månad. Catching fire är inte långt bort nu!